Zamieszczone przez szkoda
Błędy VAG :(
Zwiń
X
-
Błędy VAG
Kurcze, ja tu zgłaszam tylko same problemy, ale wczoraj jadę sobie spokojnie, a tu niz tego ni z owego zapala mi się kontrolka od ASR-u.
Dzisiaj laptop pod pachę i ......
Błąd w dziale "Engine"
VAG-COM Version: Release 303.1
Control Module Part Number: 038 906 012 F
Component and/or Version: 0000SG 3331
Software Coding: 00002
Work Shop Code: WSC 31480
1 Faults Found:
17911 - Load Signal from Alternator Term. DF: Implausible Signal
P1503 - 35-00 - -
Błąd w dziale "ABS"
VAG-COM Version: Release 303.1
Control Module Part Number: 1C0 907 379 K
Component and/or Version: ASR FRONT MK60 0103
Software Coding: 0021505
Work Shop Code: WSC 31480
1 Faults Found:
01314 - Engine Control Module
013 - Check DTC Memory
POMOCY !!!!
Co mi w mojej czeszce pada ??JaroSz
Octavia 1.9 TDI '02 (podobno po chip-tuningu)
-
-
sprawdź czy masz ładowanie.
właśnie dzisiaj rozmawiłem ze znajomym, któremu ni z gruch, ni z pietruchy wywalało kontrolkę ASR w zupełnie przypadkowych okresach czasu
jako stary wyga kierownik nie zwrócił uwagi, że ... brakuje mu kontrolki ładowania akumulatra.
Był w ASo. okazało się, że upalił się jakis przewodzik ( no wiadomo , że nie chcieli mu powiedziec dokładnie gdzie- ale nic nie wymieniali). miał chwilami zbyt nisko prąd ładowania, i komp głupiał.
jak czytam to w pierwszym błędzie masz coś o alternatorze- więc może podobna usterka.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra.masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
Usterka usunięta. Jeszcze parę razy zapaliła się kontrolka ASR-u i wkurzony pojechałem do mechanika. Po nitce do kłębka i ...... prawie się upitolił (wisiał na ostatnich włoskach) kabelek który wychodzi od alternatora z jego prawej strony i idzie sobie do akumulatora (jakoś tak dziwnie pod spodem) z obu stron zakończony wtyczkami. Mechanik dłubał ponad godzinę i skasował 30 zł.JaroSz
Octavia 1.9 TDI '02 (podobno po chip-tuningu)
Komentarz
-
-
Sigma_74
Komentarz